Днес ще се изиграят първите полуфинали от турнира Лига Европа. И двата мача са от 22,00 часа. Големият сблъсък е между Ювентус и Севиля. В другият полуфинал съперници са Рома и Байер Леверкузен.

Последователно Ювентус успя да се справи с Нант, Фрайбург и Спортинг Лисабон, като французи и немци на практика бяха елиминирани с повече европейски опит и самочувствие.

Със слабата есен в Ла Лига едва ли някой е очаквал, че Севиля ще прогресира толкова в Лига Европа. Първите два елиминационни кръга бяха преодолени по сходен начин. На собствен терен победа бе записана над ПСВ и Фенербахче, а двете визити на тези отбори бяха загубени, но с по-малък резултат. Големият момент за андалусийци обаче дойде срещу Манчестър Юнйатед. Късметът помогна на испанския тим да се добере до 2:2 на „Олд Трафорд“, но такъв не бе необходим при тотална доминация и класически успех с 3:0 у дома.

Носителят на трофея от Лига на конференциите Рома е на крачка от финал за втора поредна година, но в по-престижен европейски турнир.

Днешният двубой не заварва Рома в добра временна форма. Липсва победа от четири мача в Серия А, като точки бяха загубени от преки конкуренти в битката за Топ 4 – Аталанта, Милан и Интер при загуба с 0:2 в събота. С пасив от пет точки от четворката вече изглежда по-вероятно Моуриньо да класира Рома за Шампионска лига след трофей от Лига Европа.

Два месеца и половина продължи серията без загуба съперника на "вълците" - Байер Леверкузен. Тя включваше доста победи и изкачване в първата шестица на Бундеслигата, което ще позволи ново европейско участие през следващия сезон. Миналия петък „Аспирините“ изненадващо допуснаха първо поражение от дълго време насам, губейки с 1:2 от Кьолн и то на „БайАрена“.

Програма

Лига Европа, 1/2 финали:

22:00 Рома - Байер Леверкузен

22:00 Ювентус - Севиля

Лига на конференциите:

22:00 Фиорентина - Базел

22: Уест Хем - АЗ Алкмаар.