Резервата Федерико Гати спаси ЮВентус в шестата минута на добавеното време срещу Севиля. Първият полуфинал от Лига Европа в Торино завърши 1:1, след като за целия мач бианконерите отправиха 2 точни удари. Резервите спасиха хората на Алегри, защото комбинацията за изравнителния гол беше между влезлите от пейката Погба и Гати.

Севиля бе повел с гол на Юсуф Ен Несери още през първото полувреме. Цял мач Юве не игра добре и дори бе освиркан от тифозите на полувремето. Въпреки това хората на Алегри намериха сила да измъкнат равенството и сега имат по-дори шансове за реванша след седмица в Испания.

Ювентус се целеше да се класира на финал на Лига Европа, но за целта трябваше да се справи с хегемона в турнира през последното десетилетие – Севиля. Андалусийци имат 6 отличия от надпреварата, последното през 2020 г. Те никога не са губили на полуфиналната фаза.

Испанците вече отстраниха Манчестър Юнайтед на четвъртфиналите. И двата отбора отпаднаха от Шампионската лига по-рано през сезона и сега имаха възможност да си осигурят отново участие там ако спечелят надпреварата.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри заложи на схема с четирима в отбрана. Капитанът Леонардо Боучи изигра мач №500 с екипа на бианконерите. До него в центъра на отбраната беше Данило, а Куадрадо и Алекс Сандро действаха по двата фланга. Ди Мария помагаше на Душан Влахович в ататката.

Ювентус не започна добре мача и нямаше начален натиск. Първото реално положение бе за испанците. Удар с глава на Окампос отблизо бе спасен от Шченсни. Влахович имаше две добри положения, които Буну спаси, но и в двата случая сръбския нападател на Юве беше в засада.

Постепенно Севиля стана по-опасен. В 24-ата минута Ен Несери намери на далечната греда Окампос, който беше съвсем сам, но не уцели. Голът падна 3 минути по-късно след прекрасна контраатака. Тя завърши с подаване към Ен Несери, който от около точката за дузпата спокойно реализира за 1:0.

До световното първенство в Катар мароканеца имаше само 2 гола в 15 мача, но след Мондиала е в невероятна форма и вече е реализирал 16 гола в 29 мача. За първи път от 2010 г. (срещу Лех Познан), Ювентус изостана у дома в мач от Лига Европа.

До почивката Юве така и не успя да реагира, а от трибуните на „Алианц“ се чуха освирквания по адрес на Старата госпожа, докато футболистите се прибираха към съблекалните. Домакините така и не отправиха удар през първото полувреме на мача. На почивката Алегри пусна в игра Федерико Киеза и Самуел Айлинг Джуниър и премина в 4-3-3.

Киеза се размина с топката в опит да завърши от въздуха дълго подаване зад защитата на Севиля. Айлинг Джуниър пък опита мощен шут от дистанция, но той не затрудни Буну.

Севиля отново опита на контра да изненада Юве. Този път атаката завърши с удар на ветерана Хесус Навас, но над вратата.

Дълбоко в добавеното време, в 6-ата минута от добавените шест, Юве изравни. След корнер се стигна до центриране, което Данило отклони с глава, на далечната греда Погба свали топката пак с глава, а Федерико Гати почти от голлинията я засече в мрежата – 1:1.

ЮВЕНТУС – СЕВИЛЯ 1:1

0:1 Ен Несери 26, 1:1 Гати 90+6

ЮВЕНТУС: Шченсни, Куадрадо, Бонучи (61 Гати), Данило, Алекс Сандро, Мирети (46 Киеза), Локатели, Рабио, Костич (46 Айлинг Джуниър), Ди Мария (70 Погба), Влахович (61 Милик)

СЕВИЛЯ: Буну, Навас, Баде, Гудель, Акуня, Фернандо, Ракитич, Окампос (34 Монтиел), Торес (74 Папу Гомес), Хил, Ен Несери