Ювентус на практика се бетонира в топ 4 до края на сезона с важна победа срещу Кремонезе с 2:0. Голове на Николо Фаджоли малко след почивката и на Глейсон Бремер донесоха безценни три точки на Старата госпожа. Бианконерите имат 69 пункта 3 кръга преди края и са 8 точки пред петия Милан, с който имат и пряк сблъсък. Кремонезе обаче остава в трудна позиция на предпоследното място с 24 точки – на 6 от спасителния бряг.

Лошата новина за Юве от мача е поредната контузия на Пол Погба. Французинът започна титуляр за първи път през сезона, но напусна с мускулна травма в 25-ата минута.

След като Милан, Аталанта, Рома и Лацио загубиха точки в този кръг в битката за топ 4, Ювентус имаше отлична възможност да се бетонира в четворката с победа над Кремонезе. Треньорът на бианконерите Масимилиано Алегри изненада мнозина като пусна много силен състав и не спести сили преди реванша срещу Севиля в Лига Европа идната седмица.

В стартовия тим бяха Данило, Рабио, Влахович, но най-голямата изненада бе първия мач като титуляр за сезона на Пол Погба.

Кремонезе пристигна в Торино на гърба на важна победа с 2:0 срещу Специя. Цигуларите бяха на 6 точки от спасителния бряг.

Началото бе скучновато и без емоции. Погба опита удар, който Кирикеш отклони в корнер, а Влахович не бе точен.

В средата на първата част обаче дойде кошмарния за Юве миг. Пол Погба се контузи и напусна терена със сълзи на очи. На неговото място влезе Аркадиуш Милик. Французинът, който игра мач като титуляр за който и да е отбор за първи път от април 2022 г., директно се прибра в съблекалните.

Според първите информации травмата на Погба е мускулна. Най-вероятно разтежение на лявото бедро.

Най-доброто положение за Юве преди почивката бе в 32-ата минута, когато Бремер засече с глава центриране от корнер, но Карнезеки спаси. В добавеното време вратарят на Кремонезе, който е спряган за трансфер в Ювентус, изпревари и боксира топката пред Милик, който се готвеше да вкара, след като овладя на гърди.

През второто полувреме Ювентус натисна. И накрая стигна до гола в 55-ата минута. Федерико Киеза навърза трима на фланга и поднесе топката назад към Николо Фаджоли, който с мощен удар я заби под гредата на Карнезеки. Трети гол за младока този сезон.

Ветераните Данило и Куадрадо получиха жълти картони, което автоматично ги вади от следващият мач – срещу Емполи.

Четвърт час преди края Юве поиска дузпа за падане на Айлинг Джуниър, но съдията Кифи не отсъди нищо, а в продължението на атаката Милик реализира, но гола бе отменен за засада. Последва пропуск от чиста позиция на Рабио, който не уцели вратата след пас на Ди Мария.

Мачът бе решен в 79-ата минута от статично положение. Центриране от корнер бе отклонено на близката греда от Милик, а Бремер стигна до топката и макар с първото докосване да не успя да вкара, с второто прати топката с глава в мрежата за 2:0. Пети гол на защитника за сезона.

5 минути преди края Влад Кирикеш изби от голлинията удар на Рабио и не позволи трети гол във вратата на гостите. Юве обаче вече бе направил достатъчно за победата.

ЮВЕНТУС – КРЕМОНЕЗЕ 2:0

 1:0 Фаджоли 55, 2:0 Бремер 79

Ювентус: Перин, Гати, Бремер, Данило, Фаджоли, Паредес, Рабио, Куадрадо (83 Барбиери), Киеза (66 Ди Мария), Погба (25 Милик 83 Кийн), Влахович (66 Айлинг Джуниър)

Кремонезе: Кернезеки, Ферари (67 Буонаюто) , Кирикеш, Локошвили (70 Серникола), Васкес, Куалиата (46 Валери), Мейте, Бенаси(67 Кастаниети), Галдамеш, Афена-Гиан (46 Чофани), Окереке