Севиля и Ювентус ще изиграят реванша от полуфиналите в Лига Европа тази вечер. След първият мач в Торино резултатът е равен (1:1), което на практика поставя днешния домакин като фаворит за класиране на финала. В другата полуфинална двойка съперници са Рома и Байер Леверкузен, като „вълците“ извоюваха ценен аванс от 1:0 след своето домакинство.

Миналата седмица Севиля бе по-добрият отбор на терена на „Алианц Стейдиъм“. Ен Несери изведе гостите напред в 26 минута при тотално надмощие за испанците през първата част. Резултатът тук можеше дори да бъде и по-изразителен. След почивката очаквано ролите бяха разменени и Ювентус бе много по-активният отбор в атака. Желаното изравнително попадение падна чак в 97-ата минута, като негов автор бе резервата Федерико Гати.

В неделя и двата отбора успяха да спечелят своите срещи от родните първенства. Севиля постигна класическо 3:0 като гост на Валядолид в един страшно динамичен двубой с общо 45 удара към двете врати. Ювентус пък посрещна у дома Кремонезе и не срещна никакви трудности изцяло да контролира събитията на терена и да спечели с 2:0. С този успех тимът е на точка от това да си гарантира участие в следващия сезон на Шампионска лига.

През този сезон Байер Леверкузен напомня за славните европейски моменти. Съперник в полуфинала е Рома, която успя да вземе крехък ценен гол аванс преди реванша. Миналата седмица на „Олимпико“ видяхме абсолютно равностоен двубой. В крайна сметка домакинският фактор, атмосферата по трибуните и най-вече опитът на Жозе Моуриньо бяха ключови за постигането на тази толкова желана победа.

Краен триумф за Рома в Лига Европа остава единственият път към Шампионска лига през следващия сезон. „Вълците“ се намират в ужасяваща форма в Серия А, където липсва победа в последните пет кръга. В неделя Рома допусна нов разочароващ резултат като не се разписа при нулево реми във визитата си на Болоня. Така тимът остава шести в подреждането с аванс от точка пред Аталанта.

Байер Леверкузен също търпи спад в своите резултати в последно време, с което губи битката за европейските квоти от Бундеслигата. В средата на сезона обаче „Аспирините“ бяха много далеч от първата половина и дори на едва няколко точки от зоната на изпадащите, така че постигнатото в последните месеци е огромен успех. В неделя тимът завърши 1:1 като гост на Щутгарт, изравнявайки от дузпа.

Днес ще се изиграят и реваншите от полуфиналите в Лигата на конференциите.

Програма

Лига Европа:

22:00, Байер Леверкузен – Рома

22:00, Севиля – Ювентус

Лига на конференциите:

22:00, АЗ Алкмаар – Уест Хем

22:00, Базел - Фиорентина.