Някои фенове на Ювентус съобщиха за плашещи срещи с групи от ултрасите на Севиля в часовете преди полуфинала реванш от Лига Европа. Тази вечер италианците гостуват в Андалусия след равенството 1:1 в първата среща преди седмица. Изравнителен гол в 97-ата минута от Федерико Гати, запази добри шансовете на Юве за финал.

Победителят от този полуфинал на Лига Европа ще се изправи срещу победителя от Байер Леверкузен - Рома на финала, което означава, че може да има изцяло италианска афера, ако двата отбора от Серия А впечатлят тази вечер. Както беше подчертано от Calciomercato.com, някои фенове на Ювентус обсъждаха страшни сцени, докато чакаха да започне полуфиналът на Лига Европа, като според съобщенията голям брой ултраси на Севиля дебнат близо до Нервион Пласа, търсейки привърженици на Бианконерите.

Известният YouTuber на Ювентус ColpoGobbo е в испанския град за мача, разказа за плашещ инцидент с някои ултраси на Севиля, обяснявайки как той и приятелите му трябвало да се скрият в къщите на местните жители, за да избегнат евентуална насилствена конфронтация.