Огромно напрежение се появи между треньора на Ювентус Масимилиано Алегри и вратаря Войчех Шченсни, тъй като треньорът обвини вратаря, че „не говори свободно италиански“, когато смисълът на критиките му към Ювентус беше много ясен.

Проблемът започна след полуфиналната загуба на Лига Европа от Севиля в четвъртък, резултат, който елиминира бианконерите от състезанието. Бианконерите бяха повели чрез Душан Влахович след равенство 1:1 в първия мач, но въпреки серия от героични спасявания на Шченсни, Севиля все пак успя да изравни и след това да спечели с 2-1 в продълженията.

„Ако правя много спасявания, това не е добър знак за нашето представяне. Всички спасявания бяха напразни тази вечер, има голямо разочарование“, каза Шчесни пред Sky Sport Italia в четвъртък вечерта.

Когато това беше цитирано пред Алегри по време на днешната пресконференция, треньорът повтори, че смята, че Юве е изиграл отличен мач на „Санчес-Писхуан“.

„След като играят, хората обикновено трябва да стоят тихи“, отговори Алегри. „И аз се боря да говоря. В разгара на момента можете да кажете неща, които са неточни, защото често усещането, което получавате на тъчлинията, е различно поради емоционалния компонент“.

„Не знам точно какви думи е използвал Шченсни, но тъй като той не говори свободно италиански, мисля, че може би е използвал грешни термини.“

Шченсни игра първо в Серия А за Рома и след това за Ювентус, той говори свободно италиански и изрази идеите си много ясно в това интервю. Всички фенове и медии изтъкнаха този факт, предполагайки, че треньорът се е опитвал да хвърли вина върху вратаря, защото се осмели да критикува представянето.

Те също така се пошегуваха, че ако не друго, Шченсни може да бъде по-ясен в комуникативните си умения от Алегри на моменти, в който той използва тоскански диалект.

„Отборът направи всичко по правилния начин в Севиля, просто ни липсваше прецизност в атака и допуснахме гол, който трябваше да защитаваме по-добре, но тези неща се случват“, продължи Алегри.

„Не беше лесно да отида в Севиля и да създам шест или седем възможности за гол и за съжаление не използвахме достатъчно от тях.“