Президентът на УЕФА Александър Чеферин е "раздразнен" от новото ръководство на Ювентус, което все още не обмисля да се откаже от идеята за създаване на Суперлига, рискувайки продължителна забрана да участва в европейските състезания. Бианконерите са под натиск на родна и европейска земя, след като наскоро им отнеха 10 точки за финансови нередности. Нов процес на федерацията е в ход и може да доведе до ново наказание, но УЕФА също анализира случая.

Според вестник "Гадзета дело спорт" ръководният европейски футболен орган може да прекрати разследването си през юни и потенциалното наказание за Ювентус може да бъде по-меко, ако новото ръководство се откаже от Суперлигата. Новите клубни директори обаче все още не са обсъдили въпроса с УЕФА, което предизвика изненадата и раздразнението на президента Чеферин.

Ювентус все още официално участва в Суперлигата заедно с гигантите от Ла Лига Барселона и Реал Мадрид. Въпреки това президентът на каталунците Жоан Лапорта започна диалог с УЕФА след скандала с шефа на съдиите Негрейра, докато Ювентус все още не се е свързал с Чеферин.

Според информациите, Ювентус може да получи удължено европейско наказание, ако официално не се откаже от Суперлигата. Гигантите от Серия А вече имат проблеми, защото постигнаха споразумение с УЕФА за нарушение на финансовия феърплей, като платиха 3,5 милиона евро глоба вместо 19 милиона евро.

Споразумението обаче се основаваше на балансите на клуба, които бяха разследвани от прокурора в Торино, федерацията и УЕФА, така че ако „истинските“ цифри на техните финансови отчети са били променени, Ювентус може да бъде признат за виновен в нарушаване на правилата за честна игра, спортната почтеност и правилата на финансовия феърплей и единственият начин да смекчи наказанието и да има по-кратко европейско наказание е да говори с УЕФА и да напусне Суперлигата.