Времената стават все по-тежки за Ювентус. След като в края на миналия сезон от актива на бианконерите бяха извадени 10 точки, отбора завърши на 7-ото място в крайното класиране. Позиция, която осигурява място в Лигата на Конференциите. Изглежда обаче, че Юве въобще няма да играе в евротурнирите през идния сезон. Решението на УЕФА относно европейската съдба на торинци се очаква до средата на юли (присъда на първа инстанция), с процеса за предполагаемите нарушения на финансовия феърплей, който, след като изиска всички документи от разследванията в Италия от прокурора на Торино и федерацията все още е във фаза на разследване в очакване на изслушването.

Клубът на Ювентус рискува година без участие в Европа и огромна мултимилионна глоба, както съобщава "Гадзета дело спорт", според който само в случай на по-дълго наказание Юве може да реши да отиде директно да обжалва в апелативния спортен съд. Отговорът там ще пристигне в този случай до края на юли - началото на август, тоест преди жребия за плейофите на Лигата на конференциите, насрочен за 7 август.

В края на миналата година Юве подписа "споразумение" с УЕФА, което намали глобата от 23 на 3 милиона евро при условие, че поставените условия бъдат изпълнени. В противен случай ще има увеличение на глобата до максимум 23 милиона и повече ограничения върху възможностите за трансфери. Ако след това съдията прецени, че нарушенията, приписвани на клуба на Ювентус, са много сериозни, той може да стигне дотам, че да обяви споразумението за нищожно.