Италианският национал Николо Заниоло потвърди, че може да напусне Галатасарай това лято и има един абсолютен фаворит. „Фен съм на Ювентус от дете и моят идол беше Пол Погба", обяви нападателят.

Бившият играч на Рома напусна Вълците през февруари за Галатасарай, тъй като всички други опции бяха затворени за него със затварянето на трансферния прозорец, но турският пазар продължи още няколко дни. „Искам да поддържам форма и да бъда в добра форма за предварителния кръг на Шампионската лига с Галатасарай през юли“, каза Дзаниоло пред "Гадзета дело спорт".

„Щастлив съм в Истанбул и ще играя в Шампионската лига. Въпреки това, ако до края на август дойде оферта, която е добра възможност за Галатасарай и за мен, тогава ще я вземем под внимание.”

Той е свързван с Милан, Наполи и Фиорентина, но 23-годишният футболист най-накрая потвърждава това, което се говореше от много дълго време, че е насочен към Старата госпожа.

„Отворен съм за всичко, включително да остана в Галатасарай. Очевидно Юве си е Юве, дори без Шампионска лига или други международни турнири. Подкрепям Юве от дете, моят идол беше Погба. Да играя в Юве ще ме направи много щастлив. Говорим за голям клуб. Повтарям, ако възможността прави щастливи и тримата – Галатасарай, мен и Юве – тогава е добре дошла. Иначе съм щастлив в Турция. Няма да създавам очаквания за себе си, каквото и да се случи, ще бъде добре".

Погба не е единственият познат там, тъй като неговият добър приятел Мойс Кийн също играе за бианконерите, като двамата са били постоянни спътници на юношеско ниво в националния на Италия.

„Мойс е основно приятел от детството, страхотен нападател и често подценяван. Много хора не го познават и го съдят без основание. Бих искал да играя с него, независимо дали е в Галатасарай или Юве.”

Дзаниоло направи този ход през февруари и помогна на Галатасарай да спечели турската Суперлига с пет гола в само 10 мача.

„Помогнаха ми да се установя бързо и тук открих невероятна любов към футбола. Все още настръхвам, ако се сетя за атмосферата, след като вкарах два пъти в дербито с Фенербахче. Спечелването на титлата също беше страхотно след Лигата на конференциите с Рома, така че се надявам да стане навик.”

Връзката с Рома изглежда се скъса много внезапно и няма поправяне, особено когато беше съобщено, че той отказва да играе.

„Рома беше важен период от живота ми, с някои страхотни моменти и други не толкова, но ще бъда вечно благодарен на феновете. Надявам се, че Рома може да спечели много в бъдеще. Оттогава не съм говорил с Жозе Моуриньо. Знам, че го е грижа за мен, тъй като винаги пита Серхио Оливера – моят съотборник в Галатасарай – как се справям. Винаги ще съм благодарен на Моу".

„Миналата година, преди мача с Емполи, бях депресиран, тъй като не бях вкарвал в пет или шест мача. Той ме отведе на една страна и каза спокойно, днес ще вкараш. И това се случи. Моуриньо е невероятен, той може да види какво ще се случи, преди това да стане.”