Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт е трансферна цел номер 1 за Ювентус, твърди вестник "Ла Стампа". Според всекидневникът от Торино централният бранител е най-желаното ново попълнение от Старата госпожа.

Бианконерите започнаха да мислят сериозно за летните си трансферни планове след пристигането на новия спортен директор Кристиано Джунтоли, който напусна Наполи в края на миналата седмица и днес е първият му ден като управник в Юве. Старата госпожа планира да преразгледа защитната си линия и само Данило и Федерико Гати се смятат за сигурни оставащи.

Както съобщава "Ла Стампа", Ювентус има сериозен интерес да вземе Лапорт от Манчестър Сити това лято, което го поставя начело в техния списък с цели за трансфери. 29-годишният испанец вече не е първи избор в отбраната на Пеп Гуардиола и изигра само 12 мача във Висшата лига миналия сезон. Освен това се очаква в Манчестър Сити да пристигне и Йошко Гвардиол, което още повече ще намали шансовете му за игра.

Ювентус обмисля да предложи сделка за наем с опция за закупуване и може да започне преговори с Манчестър Сити през следващите дни.