След като стана ясно, че Ювентус няма да разчита на ветерана Леонардо Бонучи и той бе изваден от състава преди предсезонното турне, Старата госпожа ще има нов официален капитан. Това ще бъде Данило. Бразилецът е двадесет и петият официален носител на лентата в историята на клуба, назначение, което ще бъде запомнено и по случай стогодишнината откакто клуба е в ръцете на фамилия Аниели, на 24 юли. Въпреки това има напрегната надпревара за това, кой да е заместник на Данило. Кандидатите са различни, подкрепени от конкуриращи се теории, но се чака треньора Алегри да изясни нещата.

Наставникът преди време посочи като основен показател стажът в клуба. Но логиката беше поставена под въпрос от избора на Бонучи, който за кратко бе напуснал Юве и изкара един сезон в Милан. „Най-старият“ сега би бил вратарят Войчех Шченсни, който обаче през последните години често оставяше лентата на други.

Изборът на Данило миналата година беше благоприятстван преди всичко от централната роля на играча. Роля, която според избора да остане в Торино въпреки други предложения, сега може да бъде заслужена от Адриен Рабио, човекът, около когото Алегри иска да изгради двигателя на отбора си за новия сезон. При нормални условия Погба също би заслужавал внимание, но французинът все още е голяма неизвестност.

Друга теория е, че в клуба ще искат да останат верни на италианския дух. И тук Алегри се изрази преди време, посочвайки Мануел Локатели като възможен капитан на бъдещето. Дори и при припокриване на стаж в клуба, капитанството трябва да отиде при Федерико Киеза, който пристигна в Торино година преди Локатели. В случая с Киеза обаче може да се стигне до трансфер още това лято.

Във всеки случай новата група тартори в Юве е много ясна, както и необходимостта да се намерят нови италиански новобранци, които скоро да възвърнат по-голямо представителство в националния отбор. Човек, който може да израстне като важна фигура е Гати, който се върна от положителен първи сезон в Юве и сега търси приемственост. Докато Кийн, Фаджоли и Мирети са тези, които представляват най-голямата група местни, които са минали през академията на клуба.