Множество информации в медиите твърдят, че Войчех Шчесни е сред целите на Байерн Мюнхен, но според италиански източници вратарят на Ювентус е малко вероятно да напусне, ако не му бъде гарантирано титулярно място в Германия.

Журналистът на BILD Sport Кристиан Фалк съобщи в сряда, че Шчесни е сред вратарите в дневния ред на Байерн Мюнхен, като баварците търсят потенциален заместник на контузения Мануел Нойер. Тъй като Ян Зомер преговаря за присъединяване към Интер, Шчесни се превърна в един от кандидатите за вратата на Байерн, но според вестник "Тутоспорт" и сайта Calciomercato.com това не означава непременно, че бившият страж на Арсенал ще напусне Торино.

Въпреки че бианконерите са готови да изслушат оферти за 33-годишния страж, един от най-добре печелещите в Торино, "Тутоспорт" твърди, че Шчесни няма да приеме да стане втори вратар, след като Нойер се върне в игра. Германският национал работи върху възстановяването си, тъй като иска да бъде включен в отбора за Евро 2024 следващата година, така че очаква титулярно място, след като се завърне от контузията си.

Според торинския спортен вестник Байерн също може да се нуждае от намаляване на заплатата на Шчесни, за да премине на Алианц Арена. Според Calciomercato.com, преговорите между двата клуба не са в напреднал стадий, но Байерн е уточнил наличността на Шчесни с антуража му. Договорът на поляка с Ювентус изтича през юни 2025 г.