Салернитана има огромно желание да сключи сделка с Ювентус за трима млади таланти, двама от които могат да преминат под наем и един с потенциален постоянен договор. Играчите, които представляват интерес за Пауло Соуса и неговия отбор, са Факундо Гонсалес, Фабио Мирети и Николуси Кавилия, който вече прекара втората половина на сезон 2022-23 под наем на стадион "Ареки".

Очаква се Гонсалес официално да се присъедини към Ювентус от Севиля срещу  3 милиона евро в бонуси и бъдеща клауза за продажба. Най-вероятно след това 20-годишният играч ще бъде даден под наем на друг отбор от Серия А за сезон 2023-24, като Салернитана е настоящият фаворит. Пауло Соуса и неговият тим също са фаворити за Мирети, който също беше предоставен за наем през този сезон поради голямата конкуренция в средата на терена за Юве.

Според Calciomercato.com Салернитана за кратко е обмислял идеята да подпише с Мирети за постоянно, но оценката на Ювентус от 25 милиона евро означава, че наема е по-вероятният сценарий. И накрая, казва се, че Салернитана се интересува от връщането на Нкулуси Кавилия за следващия сезон. Ювентус оценява 23-годишния играч на 6 милиона евро и може да обмисли продажба, за да осигури допълнителни средства за Кристиано Джунтоли и неговия екип за набиране на персонал.