Ромелу Лукаку се е договорил с ръководството на Ювентус само ден преди да публикува сърцераздирателно писмо до феновете на Интер след загубата на финала в Шампионската лига, твърди гуруто на трансферите Джанлука Ди Марцио. Нерадзурите решиха да се откажат от белгийския нападател миналия месец, след като разкриха тайните му преговори с бианконерите, ситуация, която вбеси както ръководството, така и отбора.

Пишейки в "Кориере дела сера" Ди Марцио подчерта как Лукаку се бил съгласил на сделка с Ювентус на 12 юни, само два дни след загубата на Интер във финала на Шампионската лига от Манчестър Сити. Двубой, в който белгиеца изпусна уникално положение в края на срещата при резултат 0:1.

Освен това, само ден по-късно белгийският нападател публикува съобщение до феновете на Интер, в което им благодари за подкрепата и се докосва до „любовта си към този красив клуб“.

"Кориере дело спорт" съобщава, че през последните седмици са проведени множество телефонни разговори между Лукаку и треньора на Ювентус Масимилиано Алегри и сделката може да бъде завършена следващата седмица. Очаква се Челси да увеличи офертата си към бианконерите и сделката за размяна може да бъде завършена, като Душан Влахович ще отиде в Лондон за Лукаку и около 40 милиона евро.