Лацио официално обяви привличането под наем за 2 години на халфа на Ювентус Николо Ровела, а след това римляните са задължени да купят полузащитника, ако бъдат изпълнени определени условия. 21-годишният халф започна кариерата си в Дженоа, като се присъедини към академията на отбора през 2017 г., преди да направи дебюта си в мъжкия тим две години по-късно през 2019 г.

От 2021 г. Ровела е част от Ювентус, присъединявайки се с договор за три години и половина срещу 18 милиона евро, която нараства до 20 милиона евро с определени бонуси. Оттам той веднага беше изпратен обратно под наем в Дженоа за сезон 2021-22.

В последната кампания Ровела беше под наем с новака Монца, където записа 27 мача във всички състезания, отбелязвайки един гол в процеса. Не само Ровела ще се присъедини към Лацио обаче, тъй като се очаква Орлите да вземат за постоянно Лука Пелегрини през следващите дни, също под наем със задължение за закупуване. Смята се, че Лацио ще инвестира около 21 милиона евро, за да доведе дуото на Стадио Олимпико.