От Болоня бяха изключително разочаровани от съдията след равенството 1:1 като гост на Ювентус. Рособлу поведе и игра отлично в Торино, но рефера Марко ди Бело не отсъди дузпа за тима на Тиаго Мота, а в края Душан Влахович изравни.

Инцидентът, за който недоволства Болоня, се случи през второто полувреме, минути преди евентуалното изравняване на Душан Влахович. Самюел Айлинг Джуниър се сблъска с швейцарското крило Дан Ндойе след спасяване на Матия Перин. Английското крило попречи на съперника си да вкара топката в празната врата от два метра, но нито реферът Марко Ди Бело, нито съдията от ВАР Франческо Форнело сметнаха, че това е достойно за дузпа.

Тиаго Мота и членовете на неговия щаб бяха бесни на тъчлинията, а един от асистентите на Мота беше изгонен по време на мача. Тиаго Мота не отговори на въпрос за инцидента по време на интервюто си с DAZN след мача. Директорът на Болоня Клаудио Фенучи обаче говори за това.

„Тук сме, за да говорим за реферите“, каза той. „Искам да поздравя момчетата, но невероятна съдийска грешка ни попречи да спечелим. Това беше дузпа и червен картон. Това нямаше да е обикновена победа. VAR трябва да се подобри, тези инциденти са луди. Играч, повален пред вратаря, може да бъде само дузпа и червен картон. Това е неприемлива грешка в ерата на технологиите. Ние сме огорчени, защото работим върху технологии от години, но не мога да разбера как нищо не се прави, когато се случват такива неща. Това е наистина лудост.