От Болоня бяха бесни, защото не им беше отсъдена дузпа срещу Ювентус в неделя и според експерта на DAZN Лука Марели, инцидентът е в „трите най-лоши грешки в историята на VAR“. Рособлу водеха с 1:0 през второто полувреме, когато Дан Ндой беше свален от Самуел Айлинг-Джуниър пред празната врата. Въпреки това нито реферът Марко Ди Бело, нито служителят на VAR Франческо Фурно забелязаха потенциалния наказателен удар, което вбеси играчите на Болоня.

Съдийският анализатор на DAZN Марели предложи своето виждане за инцидента в неделя вечерта, потвърждавайки, че Болоня е трябвало да получи наказателен удар, докато Айлинг-Джуниър е трябвало да бъде изгонен за спиране на, очевидна възможност за отбелязване на гол. Марели не можа да обясни как ВАР дори не е видял инцидента и обвини Фурно повече от рефера на терена Ди Бело.

„Не помня много подобни инциденти в миналото“, каза Марели. „Може би такъв, включващ Андреа Ранокиа и Андреа Белоти в Торино–Интер. Това очевидно е огромна грешка, мисля, че е сред трите най-големи грешки, направени в ерата на VAR.”

Бившият съдия от Серия А потвърди, че нито реферът, нито VAR смятат, че действията на Айлинг-Джуниър е достойна за дузпа.