Елитният германски отбор Унион Берлин финализира трансфера на дългогодишния защитник на италианския национал отбор и Ювентус Леонардо Бонучи, съобщи клубът от Бундеслигата.

Това е третият топ трансфер на Унион това лято след полузащитника Робин Гозенс и нападателя Кевин Фоланд като част от подготовката на германския тим за първото му участие в Шампионската лига.

"Леонардо е играч с много опит. Убедени сме, че с манталитета си той ще разшири възможностите ни в защита и ще вдигне нивото на отбора“, каза спортният директор на Унион Оливер Рунерт.

Клубът не разкрива подробности по сделката, но според съобщения в медиите 36-годишният Бонучи е подписал едногодишен договор с опция за удължаване с още един сезон.

"За мен е специално да направя стъпката в чужбина за първи път в кариерата си. В Унион имам възможността да продължа да играя на най-високо ниво и да помагам на отбора с моя опит в битката на три фронта“, каза защитникът.

Бонучи спечели осем титли в Серия А и четири трофея в Купата на Италия с Ювентус. Той имаше кратък период с Милан от 2017 до 2018 г., преди да се завърне в Торино. През 2021 г. той спечели европейската титла с Италия.