Ювентус се завърна на победния път в Серия "А", след като победи с 2:0 като гост Емполи в мач от 3-ия кръг.

"Бианконерите" можеха да стигнат и до много по-изразителен успех, ако не бяха отменените голове на Данило и Пол Погба, пропусната дузпа на Душан Влахович и гредите на Аркадиуш Милик и Мойс Кийн.

Данило все пак се разписа за 1:0 в средата на първото полувреме, а в 82-ата минута Федерико Киеза оформи крайния резултат и продължава да затвърждава отличната форма, в която се намира.

В класирането Юве има 7 точки, докато Емполи още е с нулев актив. След паузата за националните отбори, "бианконерите" приемат Лацио (16 септември), докато тосканци ще търсят първи точки при гостуването си на Рома.


Юве започна мача по-добре и пред Душан Влахович се откриха две възможности. При първата Етрит Бериша спаси, а при втората сръбският стрелец не уцели вратата с глава от трудна позиция с гръб. Между положенията на сръбския стрелец, Данило се разписа, но голът беше правилно отменен за фаул срещу Бериша във вратарското поле.

В средата на полувремето "бианконерите" поведоха. При изпълнение на корнер, се получи разбъркване в наказателното поле и топката стигна до Данило. И той с удар по земя този път вкара редовен гол за 1:0! След малко повече от половин час игра Уестън Маккени засече от чиста позиция, но слабо и ударът му беше блокиран.

В 37-ата минута Юсеф Малех повали Федерико Гати в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Влахович, който стреля слабо в долния десен ъгъл и Бериша спаси, за да остави Емполи в мача.

След почивката ВАР прегледа възможна дузпа за Юве за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. В 59-ата минута Федерико Киеза с отличен финт с тяло се измъкна от защитата и излезе сам срещу вратаря. Звездата на "Старата госпожа" потърси далечния ъгъл с фалцов удар, но топката премина на милиметри от целта.

Юве продължи да доминира и гол на резервата Пол Погба в 66-ата минута не беше зачетен за засада на Влахович. В 82-ата минута гостите все пак сложиха точка на спора. Киеза беше изведен зад центъра сам срещу Бериша, вратарят го спъна извън наказателното поле, но звездата на торинци се изправи, отново овладя топката и оформи крайния резултат – 2:0!  

Емполи – Ювентус 0:2

Голмайстори: 0:1 Данило (24), 0:2 Киеза (82)