Халфът на Ювентус Пол Погба е дал положителна допинг проба за тестостерон след мача срещу Удинезе от първия кръг на италианското първенство. Двубоят се проведе на 20 август и бе спечелен с 3:0 от торинския гранд. Французинът остана резерва и не влезе в игра.

Дебютните му минути на терена този сезон бяха срещу Болоня, а после се появи в игра и срещу Емполи, като изкара общо 52 минути на терена.

30-годишният Погба е избран на случаен принцип за допинг проверка.

Новината бе потвърдена от Ювентус. Клубът обяви, че е информиран за положителната проба на своя състезател и че състезателните му права са временно спрени от Италианския национален антидопингов трибунал. Грандът от Торино съобщава още, че ще прецени какви действия да предприеме клуба в следващите дни.

Футболистът има право да обжалва в рамките на три дни. Ако бъде потвърдена вината му, той може да получи наказание между 2-4 години, което на практика би означавало край на футболната му кариера.

Така кошмарът за звездата след завръщането в Юве продължава с пълна сила. През миналия сезон полузащитникът почти не игра заради непрестанните контузии, които го мъчат. /БГНЕС