Френската звезда Пол Погба бе разпитан днес заедно с петима познати и близки приятели от детството, заподозрени в опит за изнудване срещу него през март 2022, споделиха източници, близки до случая, за АФП.

Съвместният разпит в Криминалния съд в Париж е поредната крачка в разследване относно влизане с взлом в дома на полузащитника на Ювентус през март миналата година – само един от проблемите на халфа, който тази седмица получи временно спиране на правата заради положителна употреба на допинг.

Двама души държали 30-годишния Погба против волята с искане за 13 млн. евро. Показанията на петимата заподозрени лица, обвинени във въоръжен рекет и престъпна конспирация, се различават относно събитията от онази въпросна нощ, с тези на Погба. Шестият заподозрян – по-големият брат на Пол – Матиас, не присъства в съда тази сутрин. Според разследващите той е притискал Пол месеци наред да плати исканата сума – нещо, което Матиас отрича, но не бил по време на взлома на 19-20 март.

Следователят по случая ще има възможност и да сравни различните версии за събитията тогава, дадени от заподозрените лица в части от разпитите им, видени от АФП. Все още остава неясно кой е бил на вечеря в нощта на 19 март, дали Погба е бил насилствено откаран в друг апартамент в същата вечер и дали телефонът му е бил взет или просто изключен по „навик“, който групичката приятели имали – твърдение, направено от Рушдан К., един от главните заподозрени.

Методът на влизане на въпросните лица в хола на Погба също остава неясен. Сред петимата заподозрени са трима от приятелите на Пол Погба от детските години и двама по-възрастни познати от квартала. Полицейски доклад на случая, видян от АФП, ги описва като „престъпна група от приятели от детството заедно с лице, което има потвърдено криминално досие – Рушдан, с цел присвояване на 13 млн. евро от Пол, който им отказал финансова помощ в началото на годината“. И петимата отхвърлиха участие в индивидуалните им разпити. Рушдан К. заяви, че се страхувал за собствената си безопасност, окачествявайки се като „жертва“.