Ювентус изигра много силен мач и победи с 3:1 Лацио в едно от двете дербита от 4-ия кръг на Серия "А".

Над всички за "бианконерите" беше Душан Влахович, който вкара два прекрасни гола във вратата на гостите. Особено красиво беше второто попадение на сръбската звезда, с което оформи крайния резултат в 67-ата минута.

Нов силен мач за Юве изигра и Федерико Киеза, който също се разписа, а точен за гостите беше Луис Алберто за 1:2. Успехът за торинци можеше да е по-изразителен, ако не бяха добрите намеси на вратаря на Лацио Иван Проведел.

В класирането Юве има 10 точки и се качи на върха преди дербито Интер – Милан, което започва след малко. Миланските колоси са с по 9 пункта. Лацио остава едва с 3 т. в актива си.

В следващия кръг Ювентус гостува на Сасуоло, докато "Орлите" приемат Монца.  


През първите 20 минути Ювентус беше пълен господар на терена и натика Лацио в собствената му половина. "Бианконерите" си подаваха топката бързо, атакуваха опасно и логично резултатът беше открит рано-рано.

В 10-ата минута Мануел Локатели с чудесен пас намери Душан Влахович в наказателното поле. И сръбската звезда, затворен от двама защитници, засече фалцово от воле и матира Иван Проведел. ВАР прегледа атаката за евентуално напускане на топката в тъч, но се видя, че Уестън Маккени е успял да я задържи в полето и голът беше признат – 1:0!

След четвърт час игра Юве изпълни три поредни корнера. При втория Проведел с брилянтна намеса с една ръка изби истински снаряд на Филип Костич, а при последния Влахович засече инстинктивно с глава в аут.

После Лацио успя да изнесе играта в по-предни позиции и фантастично изпълнение на Даичи Камада беше избито по превъзходен начин от Войсчех Счесни. Точно, когато изглеждаше, че "Орлите" ще осъществят сериозен натиск, "Старата госпожа" нанесе втория си удар в мач след чудесна контра. При нея Адриен Рабио хитро продължи към Федерико Киеза, който с мощно изпълнение матира Проведел за 2:0! Така звездата на Юве затвърди отличната си форма, в която се намира, след като вече има 3 гола през сезона, с колкото е и партньорът му в атака Влахович.

До края на полувремето домакините в типично техен стил, приеха играта пред наказателното си поле, но не позволиха сериозна опасност пред Счесни. На почивката Маурицио Сари взе мерки и направи двойна смяна. В игра се появиха бившите ювентинци Лука Пелегрини и Николо Ровела, съответно на местата на Елсеид Хисай и Данило Каталди.

Но още в началото на втората част Рабио на два пъти засече с глава, но и в двата случая Проведел с перфектни намеси спаси. После Лацио отново натисна, няколко удара бяха блокирани, а изпълнение по диагонала на Фелипе Андерсон не попадна в целта.

В 65-ата минута Лацио се върна в мача. Юве допусна голяма грешка при изнасянето, Луис Алберто отне топката и с майсторско изпълнение от дистанция намали пасива на римляните на 1:2!

Надеждите на Лацио да вземе нещо от мача продължиха само 120 секунди. В 67-ата минута Маккени намери Влахович с дълго подаване от тъча. Деветката на "Старата госпожа" овладя на гърди, преминавайки през двама защитници и с фамозен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Проведел за 3:1!

Така сръбският национал  вкара втори прекрасен гол в мача и след трудния минал сезон, започва да възвръща познатата си форма. В последната минута Тимъти Уеа изпусна от чиста позиция, нов гол не падна и Юве спечели напълно заслужено. 

Ювентус – Лацио 3:1

Голмайстори: 1:0 Влахович (10), 2:0 Киеза (26), 2;1 Алберто (65), 3:1 Влахович (67)

Ювентус: Счесни, Гати, Бремер, Данило, Маккени (72-Уеа), Мирети (59-Фаджоли), Локатели, Рабио, Костич (59-Камбиасо), Киеза (83-Милик), Влахович (84-Кийн)
Треньор: Макс Алегри

Лацио: Проведел, Марушич, Казале, Романьоли, Хисай (46-Пелегрини), Каталди (46-Ровела), Камада (78-Гендузи), Алберто, Андерсон (74-Педро), Дзакани, Имобиле (68-Кастеянос)
Треньор: Маурицио Сари

Торино, ст: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабио Мареска
Жълти картони: Мирети, Бремер, Гати, Камбиасо, Влахович (Ювентус); Пелегрини (Лацио)    

Снимка: БГНЕС