Ювентус предостави актуална информация за Алекс Сандро, след като бразилският защитник получи контузия по време на тренировка в сряда. 32-годишният футболист, който влезе в последната година от договора си в Торино, изигра пълните 90 минути от първите два мача на"бианконерите от сезона, но беше оставен на пейката за победите над Емполи и Лацио.

Алекс Сандро доказа, че е надежден вариант за Масимилиано Алегри и се включваше редовно през миналия сезон, като видя над 2600 минути екшън в общо 37 изяви. Той беше свързван с премествания от Ювентус през лятото, но трансферът в крайна сметка не успя да се осъществи.

Както беше обявено днес, Алекс Сандро премина медицински тестове, след като получи контузия по време на тренировка. Той беше диагностициран със средна степен на нараняване на лявото подколенно сухожилие, което ще го остави извън игра за шест седмици. Той ще бъде прегледан отново след 15 дни.

32-годишният футболист пропусна няколко мача през миналия сезон заради контузия на бедрото, но успя да види редовно време за игра след възстановяването си. Очаква се Алекс Сандро да е готов да играе отново през ноември.