Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от победата с 1:0 над Лече, която качи бианконерите на второто място в Серия А. Успехът дойде след загуба и кошмарно представяне срещу Сасуоло през уикенда. Алегри направи промени в състава и гол на Аркадиуш Милик донесе успеха.

"Бяхме добри в това да имаме търпение и да изчакаме момента. След загуба като тази срещу Сасуоло, когато си Ювентус, следващия мач е много тежък. Бяхме срещу тим като Лече, който е много солиден и не ти дава пространство. Не им позволихме да направят нищо и съм доволен. Това е Юве, който познавам. Естествено имаше неща, които можехме да направим по-добре. Особено във финала на мача. Но ние сме млад отбор, който има да израства", обяви Алегри.

"Ситуацията не беше лесна за нас. Преди седмица бяхме единственият конкурент на Интер за титлата, после изведнъж се превърнахме в провал. Ние трябва да имаме силата да запазим равновесие. Помощта от феновете също помага. Аз не искам да се крия, но Интер, Милан и Наполи имат повече шансове за титлата от нас. Едните са шампиони, Милан спечели титлата преди 2 години, а Интер е изключително силен вече няколко сезона поред. Ние тази година имаме играчи, които нямат много опит", завърши треньорът.