Треньорът на Лече Роберто Д'Аверса смята, че "реферът е взел някои неточни решения" при три спорни инцидента срещу Ювентус. Джалоросите допуснаха първата си загуба за сезона снощи след гол на Аркадиуш Милик. Въпреки това Лече остава четвърти в класирането с 11 точки към момента.

Имаше три спорни ситуации в мача, но нито една от тях не можеше да бъде разгледана от ВАР. Първият случай беше корнерът, след който дойде голът, тъй като изглежда, че Рабио направи последното докосване. След това при изпълнението топката удари ръката на Даниеле Ругани, но след това Лече за кратко си върна притежанието, преди атаката да доведе до гола.Третият инцидент беше в добавеното време, когато на Мохамед Каба беше изгонен за втори жълт картон за симулация.

„Естествено, че съжаляваме, заради очевидния факт, че Рабио игра последен с топката при корнера", обяви Д'Аверса. "Мисля, че съдията взе някои грешни решения, но не можев са кажем, че това е причината да загубим мача. Мога да уверя, че Каба не се опитваше да симулира фаул, това е очевидно. Сега губим важен играч заради тези два жълти картона, но не искам да си търся оправдания".

„Беше балансиран мач, можехме да вземем точка, защото макар да не направихме много в нападение, също така допуснахме много малко в защита. Чувствам, че можехме да се справим по-добре, когато играехме отзад, тъй като твърде често бяхме прибързани и допускахме контраатаки на Юве. Беше добро представяне срещу отбор на Ювентус, който мисля, че ще се бори до края за Скудетото, като се има предвид, че не са в Европа.”