Ювентус убеди Адриен Рабио да остане в клуба миналото лято, а сега е на път да уговори французина за нов дългосрочен контракт, твърдят медиите в Италия. Полузащитникът за първи път пристигна в Торино като свободен агент от Пари Сен Жермен през 2019 г. и беше на път да си тръгне миналото лято. През 2022 г. имаше даже договорка с Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка Рабио не се съгласи на условията и остана в Юве.

След силен минал сезон халфа изненадващо подписа нов едногодишен договор до юни 2024 г., макар да знаеше, че Юве няма да играе в Европа. Смяташе се, че присъствието на треньора Масимилиано Алегри е ключов елемент в убеждаването му и това остава в сила, когато клубът отново ще обсъжда удължаването на договора.

Според вестник "Тутоспорт" през ноември е насрочена среща между директорите на Юве и майката на Рабио, Вероник. Тя е неговия агент и бе причината за провала на контракта с Манчестър Юнайтед. От Старата госпожа се надяват да убедят Рабио за тригодишен договор и това да стане преди януари, когато французина ще е свободен да преговаря с други клубове.

28-годишният футболист започна силно този сезон, като в шест мача в Серия А се отчете с гол и две асистенции.