Бордът на директорите на Ювентус одобри бюджета за сезон 2022-23 г. със загуби от 123,7 млн. евро и се готви да увеличи капитала си с 200 млн. евро. Днес беше събранието на шефовете на бианконерите, което ообри проектобюджета за сезона, който приключва на 30 юни 2023 г., като същевременно определи насоките за по-нататъшно подобряване на финансовото състояние на клуба. Окончателното одобрение на бюджета ще бъде официално подписано на следващата среща на акционерите на клуба на 23 ноември.

Вестник "Гадзета дело спорт" посочва, че Ювентус е намалил почти наполовина загубите си в сравнение със сезон 2021-22 г., които са били изчислени на стойност 239 млн. евро. Сега обаче клубът е отчел колективни загуби в размер на 722 млн. евро през последните пет години. Въпреки това, без финансовия стимул от участието в Шампионската лига през този сезон, Ювентус се нуждае от още едно увеличение на капитала, което е на стойност 200 млн. евро.

Това ще бъде третият път от 2019 г. насам, в който акционерите трябва да инжектират повече парични средства, като през някои от последните сезони бяха отчетени стойности от 300 и 400 млн. евро. Междувременно се твърди, че президентът на клуба Джанлука Фереро и главният изпълнителен директор Маурицио Сканавино изпълняват строг план за ребалансиране на сметките на клуба.

Според "Гадзета дело спорт" оперативните разходи са били намалени през миналия сезон, а с напускането на някои от най-скъпоплатените играчи това лято, сред които Леонардо Бонучи, Анхел Ди Мария и Хуан Куадрадо, се очаква същото да се случи и през тази година.