Мануел Локатели се разплака след последния съдийски сигнал на дербито Милан - Ювентус. Неговото попадение в 63-ата минута донесе успеха на бианконерите с 1:0, който доближи Старата госпожа на 2 точки от лидера Интер и на една зад Милан. За Локатели попадението бе специално, защото той е юноша на росонерите.

По ирония на съдбата първия гол на Локатели в професионалния футбол бе точно преди 7 години - на 22 октомври 2016 г. в сблъсък Милан - Ювентус. Тогава той се разписа в 65-ата минута, за да донесе победата на Милан с 1:0.

"Спомних си за онзи гол още преди мача. Да не говорим, че отново се сетих за него, когато успях да вкарам сега. Това наистина е съдба, невероятно е да вкараш в същия ден, седем години по-късно с друга фланелка. Знаех, че е на същата дата, говорихме за това със семейството ми и го посвещавам на тях".

Преди мача съотборника му Адриен Рабио казал на Локатели, че този път трябва да компенсира и да вкара за Юве срещу Милан. "Вярно е, той ми каза този път да вкарам в правилната врата! Да играеш тук винаги е специално, израснал съм тук, Сан Сиро и тези фенове винаги ще бъдат в сърцето ми. Направих други избори в живота си и съм щастлив там, където съм. Просто се чувствах невероятно, не можех да повярвам, че това беше отново мой гол в един и същи ден".

Головете са и доста редки за Локатели, защото последният му е при победата с 4:3 навън срещу Рома през януари 2022 г. От тогава изминаха почти две години. Общо в кариерата си в Серия А Локатели има 12 попадения.

"Една от целите ми беше да вкарвам по-често, натрупах опит в сравнение с миналия сезон и непрекъснато израствам".