Бившият футболист на Ювентус и настоящ на Лос Анджелис Галакси Дъглас Коста призна, че с удоволствие отново би играл за гранда от Торино.

"Това е любимият ми клуб. Уважавам много треньора Масимилиано Алегри", заяви 33-годишният бразилец, цитиран от изданието TuttoJuve.

Дъглас Коста напусна Ювентус през 2020 година след три сезона в тима. Той се завърна в Байерн Мюнхен, след това игра за Гремио, а сега за Лос Анджелис Галакси.

"Натрупах невероятен опит в силно първенство, което продължава да се развива. Да носиш екипа на Ювентус означава да оставят всичко от себе си на терена във всеки мач и тренировка", върна се крилото към времето си в италианския отбор.

Договорът на бразилския футболист с Лос Анджелис Галакси изтича на 31 декември 2023 година, така че той ще бъде свободен да се присъедини към нов клуб от януари 2024-а.

"Никой играч не би отхвърлил Ювентус. Това е клубът на сърцето ми и не бих отказал, ако ми се обадят. Мечтая да се завърна там като в славните ми дни. Ювентус винаги трябва да бъде на най-високо ниво. Обичам предизвикателствата и винаги подкрепям Ювентус. Това е семейство, отбор от воини, роден да бъде шампион във всеки сезон", каза още Дъглас Коста.

"Масимилиано Алегри е един от най-специалните треньори, с които съм работил. Уважавам го много. Той винаги дава най-доброто от себе си за отбора, независимо от обстоятелствата", добави бразилецът, който отбеляза 10 гола в 103 мача за Ювентус и спечели три титли в Серия А, една Купа на Италия и една Суперкупа на страната.

С екипа на Лос Анджелис Галакси той вкара 5 гола в 35 мача./БТА

Снимка: БГНЕС