Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри подчерта, че е изключително важно Ювентус да вземе победата над Верона утре вечер. Бианконерите спечелихпа с 1:0 срещу Милан миналия уикенд и са само на 2 точки от лидера Интер и на една зад росонерите. Двата милански гранда играят в неделя и Старата госпожа има шанс да излезе на първото място в класирането.

"Верона е физически силен отбор, разполага с добри играчи. Трябва да постигнем добър резултат, за да подкрепим победата срещу Милан", каза Алегри. "Никой не обича да подхвърля с лека ръка думата Скудето. Трябва да бъдем реалисти. Работим усилено и трябва да продължим да го правим, ако искаме да се подобрим. Ювентус има страхотно бъдеще, всички ние трябва да се развиваме на техническо и психическо ниво, за да изградим солиден отбор. Ясната цел е да влезем в челната четворка".

Алегри беше попитан и дали, подобно на загубата срещу Сасуоло по-рано през сезона, има шанс за изненада срещу отбор, който Ювентус се очаква да победи. "Бях спокоен и преди мача със Сасуоло. Утре е различен мач, ще играем у дома с помощта на привържениците. За да спечелим, винаги трябва да се поставяме наравно със съперника. Не можем да мислим за това, че можем да излезем на върха на таблицата. Ако не се поставяш на едно ниво с противниците си в мачовете, които се очаква да спечелиш, обръщането на ситуацията става трудно."

"Всички сме добре, Киеза се завърна след три седмици без тренировки и изкара добра седмица. Влахович вече беше на терена. Все още не съм взел решение за състава, ще го направя утре сутринта", допълни Алегри.