Ювентус е начело в Серия А за първи път от 2020 г. Старата госпожа победи с 1:0 Верона у дома в мач от 10-и кръг и се изкачи еднолично начело в таблицата с 23 точки. Бианконерите имат точка повече от Интер и 2 повече от Милан, които играят утре. Ювентус не е бил начело в таблицата откакто Маурицио Сари бе начело на тима и го изведе до девета поредна титла през 2020 г. От тогава в 124 кръга от калчото Юве не е бил еднолично първи.

Треньорът Масимилиано Алегри остави на пейката Федерико Киеза и даде за четвърти пореден мач титулярно място на Мойс Кийн. Той партнираше на завръщащия се при титуярите Душан Влахович.

Именно Кийн бе най-опасен в атака за Юве през първото полувреме. Той вкара гол с удар от дистанция, но се оказа, че при паса към него има засада, която е буквално милиметри. Попадението бе отменено. Кийн имаше и още един хубав шанс, при който пропусна.

След паузата отново Кийн реализира с глава след центриране на Макени. Оказа се, че по-рано в атаката голмайстора е извършил нарушение срещу Фараони и попадението отново бе отменено. В 60-ата минута в игра се появи и Киеза и смени ядосания от двата отменени гола Кийн. Киеза веднага създаде положения. Негов удар бе спасен от Монтипо, а след това не уцели вратата по диагонала.

Времето течеше, а Юве така и не стигаше до гол. Съдията даде 6 добавени минути, но заради смяна в тях пусна още малко. В 97-ата минута ново центриране бе засечено от влезлия от пейката Милик. Топката срещна страничната греда, Монтипо не успя да я избие и друга резерва - Андреа Камбиазо от 1 метър я прати във вратата - 1:0.

Това е трета поредна победа за Юве и пети пореден мач без допуснат гол. Верона пък загуби за шести път в последните 8 кръга и отново не успя да се разпише. Отборът има само 8 точки и е на две от зоната на изпадащите.