Вариантът пред Ювентус за продажба на Душан Влахович все още съществува, а италианският клуб вече е набелязал евентуален заместник на сърбина в лицето на португалския нападател на Евертън - Бето, твърди вестник Corriere dello Sport.

23-годишният Влахович е сред най-скъпоплатените футболисти в състава на Ювентус, а липсата на постоянство при реализаторския му принос е довело до разглеждането на потенциални алтернативи от страна на спортния директор Кристиано Джунтоли.

Грандът от Торино не бе далеч от варианта да продаде Влахович през изминалото лято, разменяйки го с Ромелу Лукаку, но разликите в пазарната цена на двамата доведе до пропадане на сделката с Челси. Ръководството на Ювентус се надяваше да успее да удължи договора на сърбина с още една година и да разсрочи бонусите му, но нападателят не е убеден, че иска да приеме този вариант.

Алваро Мората е сочен за предпочитаната опция за нов нападател от старши треньора Масимилиано Алегри, но испанецът наскоро поднови контракта си с Атлетико Мадрид. В списъка на Джунтоли попада именно 25-годишният португалец от Евертън Бето, който премина в английския тим от италианския Удинезе за сумата около 30 милиона евро.