Италианските медии твърдят, че директорите на Ювентус са се срещнали с агентите на Калвин Филипс в Лондон и както английският полузащитник, така и Манчестър Сити са отворени за обсъждане на шестмесечен престой в Торино под наем. Филипс иска повече игрово време и затова е готов да напусне Манчестър Сити през януарския трансферен прозорец. Юве пък се нуждае от халфове, след наказанията на Пол Погба и Николо Фаджоли.

Директорите на Ювентус Кристиано Джунтоли и Джовани Мана пътуваха до Лондон в началото на седмицата, за да гледат мача между Тотнъм и Челси и да се срещнат с членове на Stellar Group, които представляват техния полузащитник Николо Фаджоли и Филипс от Ман Сити. Фаджоли е отстранен за седем месеца след скандал със залагания и ще остане извън игра до края на сезона. Въпреки това Ювентус постигна споразумение за удължаване на договора му и по време на разговорите с агентите на италианския полузащитник Джунтоли и Мана обсъдиха и бъдещето на Филипс.

Според "Гадзета дело спорт" Филипс е готов да се присъедини към Ювентус под наем за шест месеца, а Манчестър Сити също е готов да се раздели с англичанина на този етап. Халфът не е основна фигура в тима на Гуардиола и рядко получава възможност да играе.

Това не означава, че сделката вече е сключена, тъй като Ювентус се надява Манчестър Сити да плати част от заплатата на играча, ако Филипс премине в Торино. Бившият полузащитник на Лийдс получава 5 млн. евро на сезон, така че Ювентус ще трябва да плати 2,5 млн. евро за шест месеца - сума, която не иска да инвестира, тъй като Джунтоли и Мане също се опитват да намалят разходите за заплати на бианконерите.

Освен това Ювентус трябва да обсъди евентуалното привличане на Филипс с треньора Масимилиано Алегри, като се има предвид, че футболистът на Манчестър Сити е дефанзивен полузащитник, а шефът на Старата госпожа може да се нуждае от повече качество в средата на терена след отстраняването на Фаджоли и Пол Погба.