Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е разтревожен преди сложното пътуване на тима за гостуването на Монца в петък, 1 декември заради двете поражение от този съперник през миналия сезон в Серия А.

Ювентус остана на второто място във временното класиране в италианския футболен шампионат, на 2 точки от лидера Интер, с който направи равенство 1:1 като домакин в мач от 13-ия кръг в неделя вечер.

Алегри заяви, че фокусът на отбора е бил върху това да затвърди позицията си в топ 4 в подреждането, влизайки в месец декември.

"В петък имаме гостуване на Монца - тим, който ни взе 6 точки през миналия сезон и срещу който не отбелязахме гол, така че ни очаква сложен мач", коментира Масимилиано Алегри, цитиран от БТА.

"Целта е да държим място в топ 4 в класирането, а с равенството срещу Интер имаме разлика от 9 точки от петата позиция", добави Алегри, който остана доволен, че Душан Влахович се разписа срещу гранда от Милано. Сръбският нападател реализира гол за първи път от двубоя срещу Лацио през септември.

"Влахович изигра един от най-добрите си мачове откакто е в Ювентус. Много съм щастлив и въпреки, че не беше вкарвал два месеца, той винаги дава всичко от себе си", каза още наставникът на клуба от Торино.

Снимка: БГНЕС