Италианският национал Федерико Киеза има желание да подпише нов договор с Ювентус, но бъдещето на нападателя изглежда зависи и от това кой ще бъде новият треньор на тима от Торино.

26-годишният Киеза има още по-малко от две години от настоящия си контракт, а клубът работи по удължаването на договора. През лятото италианецът отхвърли изкушаваща оферта от клуб от Саудитска Арабия.

Наскоро Федерико Киеза се изказа ласкаво за селекционера на националния тим на Италия Лучано Спалети и отбеляза по-атакуващия стил, на който залага специалистът, противно на по-защитната система, която предпочита Масимилиано Алегри в Ювентус.

Спортният директор на гранда от Торино Кристиано Джунтоли вече се готви за ключови преговори с агента на Киеза Фали Раманади, на които да бъде обсъден потенциалния нов договор на футболиста на срок от пет години, съобщава изданието TMW и добавя, че предвид желанието на нападателя да играе в тим с по-офанзивен стил, решението му ще зависи и от избора за наследник на Алегри./БТА

Снимка: БГНЕС