Ювентус има за цел да завърши в Топ 4 на Серия А и рано да се говори за амбиции за титла, каза треньорът на тима Масимилиано Алегри.

Ювентус направи обещаващ старт на сезона, като е е на второ място в класирането с 30 точки след 13 кръга и изостава само с две точки от лидера Интер Милано. "Бианконерите" могат да се изкачат временно и на върха, ако победят Монца в петък.

"Всички трябва да имаме амбицията за нещо голямо, но сега най-важен е мачът с Монца", каза Алегри пред репортерите.

"Трябва винаги да се оглеждаме зад нас и да запазим разликата с отборите, които ни преследват", допълни той. "Шампионатът е маратон, не спринт", смята специалистът. "Да бъдем на две точки зад Интер е повод за гордост, но все още нищо не сме постигнали", предупреди той.

Алегри разкри, че Данило и Алекс Сандро се готови да играят срещу Монца, докато състоянието на Мануел Локатели ще стане ясно в последния момент.

Монца постигна две победи срещу Ювентус миналия сезон и Алегри похвали треньора на съперника Рафаеле Паладино. "Няма да бъде лесно в Монца и ние знаем това от миналата година. Те са единственият отбор, който спечели шест точки от нас, а ние не намерихме начин да им вкараме. Паладино се справя много добре. Той може да има отлична кариера", завърши Алегри./БТА

Снимка: БГНЕС