Ювентус тресна 2:1 като гост Монца в първия мач от 14-ия кръг на Серия А.

Рабио отбеляза рано-рано в срещата още в 12-ата мин. Халфът бе точен, след като засече центриране от корнер. Преди изпълнението на ъгловия удар пък Душан Влахович профука дузпа.

Валентин Карбони изравни в първата минута от добавеното време на мача.

Срещата вървеше към равенство, но Федерико Гати донесе успеха на Юве в 94-ата мин.

С успеха "бианконерите" се изкачиха временно на първото място. Грандът от Торино има 33 точки, с една повече от Интер. "Нерадзурите" обаче са с мач по-малко.

След успеха играчите на Макс Алегри удължиха серията си без поражение. За последно Юве преклони глава пред Сасуоло в края на септември. Оттогава обаче изминаха 9 срещи, в които торинци не познават вкуса на загубата.

За Монца пък поражението бе първо през сезона пред собствена публика.



Още в 9-ата мин. Ювентус получи дузпа.  Йоргос Кириакопулос задържа в наказателното поле Андреа Камбиазо, а реферът Фабри посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Душан Влахович.

Ударът на сърбина от обаче бе париран от стража на Монца Микеле Ди Грегорио. Топката обаче отново попадна в краката на Влахович, но и при добавката му вратарят на Монца показа класа и изби в корнер.

След последвалия ъглов удар Юве откри.  Адриен Рабио надскочи бранител на Монца и прати топката в мрежата.

В 34-ата мин "бианконерите" пропуснаха голям шанс да решат мача и то отново след корнер. Федерико Гати получи в наказателното поле, но от непосредствена близост прати топката в аут, вместо в мрежата на Монца.

За цялото първо полувреме домакините така и не стигнаха до реален голов шанс. Монца дори не отправи и един точен удар към вратата на Шчесни.


В началото на втората част Лоренцо Коломбо се освободи добре от персоналния си пазач в наказателното поле на Юве, но ударът му мина покрай дясната греда.

След час игра центриране намери Андреа Колпани в отлична позиция в наказателното поле, но голмайсторът на Монца не успя да уцели топката.

В добавеното време домакините изравниха, въпреки че преди това нямаха нито една чиста голова ситуация. В прегръдките на играчите на Монца попадна Карбони. Той овладя топката и я завъртя в левия ъгъл на Шчесни, който нямаше какво да направи.

Въпреки че до края на срещата имаше едва 3 мин., Юве показа характер и изтръгна успеха. Победния гол бе дело на Федерико Гати, който засече подаване в наказателното поле и матира стража на Монца в 94-ата мин..

Монца - Ювентус 1:1

Рабио (12)

Карбони (91)

Гати (94)
Стартови състави:

МОНЦА: Ди Грегорио; Д'Амброзио, Калдирола, Мари; Бириндели, Галярдини, Песина, Колпани, Кириакопулос; Чурия, Пепин

ЮВЕНТУС: Шчесни; Гати, Бремер, Алекс Сандро; Камбиазо, Рабио, Кавилия, Маккени, Костич; Влахович, Киеза