Майката и агент на Адриен Рабио Вероник отрече информациите, че се водят преговори за нов контракт с Ювентус, отбелязвайки, че синът й "не е взел никакво решение" относно евентуална сделка.

28-годишният французин беше на път да напусне "Старата госпожа" като свободен агент през миналото лято, преди да продължи договора си за още една година.

Рабио, който получава заплата от 7 милиона евро на сезон, се превърна в ключова фигура в отбора на Масимилиано Алегри, играейки във всяка минута през този сезон, с изключение на само един мач.

Пред АНСА Вероник Рабио коментира публикациите, че синът й се е съгласил да продължи контракта си с Ювентус за още една година.

"Напълно отричам новините, които се появиха в спортната преса в четвъртък относно подновяването на договора на Адриен с Ювентус. Той не е взел никакво решение за бъдещето си, той е концентриран изключително върху представянето си на терена и в момента няма дискусии, с който и да е клуб относно бъдещето му", заяви тя, предава БТА.

"Въпреки че в четвъртък сутринта бях ядосана, когато видях новината на първа страница и прочетох статията, която не е нищо повече от пълна журналистическа измислица, избрах да отговоря едва днес, за да премине уикенда и да не се намесвам в играта на Адриен", каза още майката на футболиста.

Когато беше попитан за плановете си за бъдещето миналия месец, халфът на Ювентус даде да се разбере, че преговорите не са в ход и просто заяви, че "ще говори за това по-късно".

През тази кампания той вкара два гола и направи три асистенции в 14 мача.

Снимка: БГНЕС