Бившият футболист на Ювентус Леонардо Бонучи даде обширно интервю за испанския вестник "Марка", в което признава, че мечтае да се върне в Торино като треньор. Той разкрива още, че е бил близо до трансфер в Реал Мадрид през 2017 година и благодари на Андреа Аниели и Антонио Конте, но не и на Масимилиано Алегри.

Италианският централен защитник вече изигра последния си мач от Шампионската лига, тъй като е наказан за двубоя тази вечер между неговия Унион Берлин и Реал Мадрид.

"Много съжалявам, със сигурност това щеше да бъде последният ми мач от Шампионската лига, но беше написано, че трябва да завърши така. Огорчен съм, защото това е много важен мач. Мисля, че ако победим, имаме големи шансове да се класираме за Лига Европа", каза той пред "Марка".

Бонучи се присъедини към Унион Берлин миналото лято със свободен трансфер от Ювентус. Защитникът ветеран призна, че преминаването му в Германия не е било лесно.

"Това беше огромна промяна. Сам съм, защото семейството ми живее в Торино. Първият месец беше наистина труден. Бях сам в град, който не познавах. Бавно опознах различни места, хората и сега всичко е по-лесно", добави той.

Бонучи беше много ядосан как Ювентус се отнесе с него миналото лято и дори заплаши със съд бившия си тим.

"Сега съм по-спокоен, не съм толкова разстроен, както бях през лятото. Трябва да продължа. Времето ми в Ювентус беше прекрасно, исках да завърша кариерата си там, но не се случи. Винаги съм искал най-доброто за отбора. Говоря всяка седмица с много от моите бивши съотборници и това доказва, че съм бил важна фигура в съблекалнята. Приятел за опитните играчи и пример за младите", коментира още италианецът. Той призна, че иска се върне в Ювентус.

"Това е една от целите ми. Искам да стана треньор и ако го постигна, искам да съм в елита. Ювентус е един от клубовете, които искам да тренирам. Този клуб беше решаващ фактор в живота ми. Благодарен съм на Андреа Аниели, Бепе Марота, Фабио Паратичи, Павел Недвед, един мълчалив лидер, и на треньора, който ме промени и ми помогна да израсна - Антонио Конте", добави Бонучи.

Той е играл под ръководството на Конте, Алегри, Маурицио Сари и Андреа Пирло в Ювентус, но на няколко пъти спореше с родения в Ливорно треньор. Поради тази причина той напусна клуба през 2017-а, завръщайки се една година по-късно.

Смята се, че Алегри е изиграл ключова роля за напускането на Бонучи през миналия сезон. Когато италианецът се присъедини към Милан от Ювентус през 2017-а, той е имал възможност и за трансфер в Реал Мадрид.

"Няма думи, които да опишат Реал Мадрид. Може би най-големият клуб в света. Имаше момент, в който бях близо до преминаване в Реал Мадрид. Възхищавам се много на всички шампиони, които са играли там и сега имат Маестро на пейката си - Анчелоти. Беше през лятото на 2017-а, след като ни победиха на финала в Шампионската лига в Кардиф. Преговорите между моя агент и Реал се засилиха, но не стигнахме до споразумение. В крайна сметка те подписаха с по-млад играч, а не такъв на 30 години. Беше хубаво, въпреки че не се случи. Възхищавам се на Реал Мадрид", коментира Бонучи.