Бившият защитник на Ювентус и Италия Джорджо Киелини пристигна обратно в Италия след като във вторник обяви, че се оттегля от футбола. Ветеранът се прибра от ЛА, където в последните 2 години игра за ФК Лос Анджелис. Киелини обяви, че се прибира в Италия и ще се върне на стадион "Алианц", за да гледа мача на стария си клуб срещу Рома в края на месеца.

Във вторник следобед пристигна официалното потвърждение, че 39-годишният футболист е сложил край на кариерата си, с което приключи 21-годишната си кариера в професионалния футбол. 17 от тези години бяха прекарани в Ювентус, като между 2012 и 2020 г. спечели зашеметяващите девет последователни титли в Серия А.

Джорджоне бе част от незабравимото трио в защитата на Юве и Италия - Би Би Си - Бонучи, Бардзали и Киелини. Той вдигна европейската титла с Италия като капитан след успеха на "Уембли" през 2021 г.

През 2022 г. Киелини се присъедини към ФК Лос Анджелис в МЛС, като печели Купата на МЛС още през първия си сезон. Той и съотборниците му почти направиха дубъл, но загубиха с 2:1 от Кълъмбъс Крю финала, три дни преди пенсионирането на Киелини. Сега той се завръща за известно време на родна земя и в края на месеца ще гледа отново Юве, преди да се върне в Лос Анджелис.

Репортерите веднага го попитаха дали има намерение да разговаря с треньора на Юве Макс Алегри, тъй като се носят слухове за евентуално завръщане в клуба. Киелини потвърди, че ще се види с Алегри, когато гледа домакинството на Ювентус на Рома на стадион "Алианц" на 30 декември - единствения домакински мач преди края на месеца.