Изслушването на футболиста на Ювентус Пол Погба пред Антидопинговия трибунал е отложено след искане от адвокатите на играча. Първоначално то трябваше да се състои на 18 януари следващата, но няма да се проведе преди 15 февруари, съобщават "Тутуспорт", "Гадзета" и "Кориере дело Спорт". 

Изданията твърдят, че молбата на адвокатите на Погба за отлагане на изслушването е била приета, така че те ще имат повече време да подготвят защитната си стратегия. Прокурорът на Италианската футболна федерация поиска четиригодишно наказание за бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед, който даде положителен допинг тест през август 2023-а след мача от Серия А между Ювентус и Удинезе, в който остана резерва. Пробата му показа повишени нива на тестостерон - хормон, който повишава издръжливостта на спортистите.

Френският полузащитник беше временно отстранен от Антидопинговия трибунал и не тренира с останалата част от отбора. Погба се завърна в Ювентус със свободен трансфер от Манчестър Юнайтед през 2022 година, но оттогава има само осем мача за "Старата госпожа". 

Снимка: БГНЕС