Ювентус официално обяви, че централният защитник Глейсон Бремер е подновил договора си с клуба с ново дългосрочно споразумение, което ще продължи до лятото на 2028 г. Бразилецът беше от изключително значение за Масимилиано Алегри и неговия щаб през последните два сезона и се превърна в несменяем титуляр за бианконерите.

През този сезон 26-годишният футболист е събрал повече от 1500 минути в Серия А, като е започнал във всички 17 мача на Старата госпожа в първенството досега през сезона и е бил заменен само в един от тези случаи досега. Бремер вече се беше съгласил на петгодишен договор, когато се присъедини към Юве от градския съперник Торино през лятото на 2022 г. Сега той се е съгласил да добави още една година към този ангажимент, по-малко от 18 месеца след като пристигна в клуба.

Очаква се Бремер да получи увеличевние в годишната си заплата, въпреки че все още не са потвърдени никакви цифри. Смята се, че преди удължаването на договора той е прибирал годишна сума в размер на 5,5-6 млн. евро. Очаква се новото споразумение да бъде от полза както за Ювентус, така и за играча, тъй като по-дългият договор ще помогне на клуба да разпредели разходите за амортизация на играча за по-дълъг период, което е добра новина за счетоводния отдел на Юве.

Последните доклади сочат, че Ювентус ще продължи да търси нови договори и за други важни фигури от първия отбор, сред които са Федерико Киеза и Душан Влахович.