Ювентус победи трудно с 1:0 у дома Рома и се ще посрещне 2024 година на 2 точки от върха в Серия А. Адриен Рабио вкара единствения гол в началото на второто полувреме, а хората на Жозе Моуриньо така и не успяха да създадат нещо по-смислено пред вратата на противника. 

Така Ювентус събра актив от 43 точки след първите си 18 мача - 13 победи, 4 равенства и загуба. Тимът отстъпва в класирането само на Интер, който е първи с 45. Рома изпадна от Топ 6 и в момента е на 7-то място с 28 точки, колкото има и шампионът Наполи. 

Двубоят започна с високо темпо и още в 4-та минута Рома бе на сантиметри от гола. Браян Кристане центрира от ъглов удар, топката се отклони в тялото на Влахович и се отклони от гредата. 

Доста активен през първото полувреме бе Влахович, който отрави цели пет удара. Първият беше в 10-та минута, когато стреля покрай вратата. Малко след това сърбиът отново бе на сантиметри от целта. 

В 19-та минута Влахович отново изскочи на позиция, стреля без забавяне, но топката беше блокирана от Манчини. Нападателят на Юве продължаваше да опитва и в 27-та минута стреля със страхотен ножичен удар. В 41-та минута пък бе разочарован от Руи Патрисио. 

Второто полувреме започна с домакински натиск и само секунди след подновяването на играта Филио Костич вече имаше възможност да открие, но Еван Ндика изби с глава от голлинията. В 47-та минута обаче нямаше какво и кой да спаси Рома. 

Костич подаде на Влахович в наказателното поле, който с гърб към вратата гърдира добре топката и подаде с пета на Рабио. Французинът беше изведен сам срещу Патрисио и с техничен удар в близкия ъгъл направи 1:0. Ситуацията беше изключително тънка, тъй като по време на подаването към Рабио Манчини покриваше с по-малко от сантиметър линията на засадата. 

Малко след това Ндика имаше възможност да изравни, но стреля с глава покрай вратата. Последва равностойна игра, като първото по-сериозно положение бе чак в 71-та минута. Дибала получи хубаво подаване на границата на наказателното поле и стреля фалцово в далечния ъгъл, но Шчесни отрази. 

В 88-та минута Киеза вкара втори гол за Ювентус, но той много бързо беше отменен заради засада. В 93-та минута Азмун стреля с глава след центриране на Манчини отдясно, но Шчесни не бе особено затруднен със спасяването.

Ювентус - Рома 1:0

1:0 Адриен Рабио 47’

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Уеа, Маккени (90+6 - Ругани), Локатели, Рабио, Костич (76 - Илинг), Йълдъз (66 - Киеза), Влахович (76 - Милик)

Рома: Патрисио, Манчини, Йоренте, Ндика, Кристенсен, Кристанте, Паредес (74 - Ел Шаарави), Бове (64 - Пелегрини), Залевски (80 - Азмун), Дибала, Лукаку