В навечерието на четвъртфинала за Купата на Италия между Ювентус и Фрозиноне, треньорът на Старата госпожа Масимилиано Алегри призна, че държи много на турнира. Наставникът ще има специален ден, защото това ще е неговия мач №400 като треньор на Юве. Той обаче няма да може да използва основни футболисти като Федерико Киеза и Адриен Рабио.

"Много съм щастлив, че достигнах този юбилей и че имам пред себе си двама изключителни треньори като Трапатони, когото имах за треньор, и Липи, с когото ме свързват специални отношения. Това е голяма чест за мен. Чувствам се по-възрастен във футболно отношение и съм щастлив, че е така, когато пристигнах, не мислех, че ще изкарам осем години в Ювентус. Не бих заменил нито един мач, за осем години преживях много красиви предизвикателства и ги помня всичките, дори и лошите, например в Генуа, където загубихме с 0:3. Но не трябва да гледаш назад, а напред. Най-важното е да спечелим мача срещу Фрозиноне и да отидем на полуфинал", обяви Алегри.

Алегри ще трябва да се справи със загубите на Киеза и Рабио. Двамата са извън групата за мача довечера. "Коляното на Федерико е по-добре, но той не е повикан, също и Рабио. Ако всичко върви добре, и двамата ще бъдат в състава за Сасуоло. Камбиазо е възстановен, Де Шилио все още се занимава с индивидуална работа, а Кийн все още е аут, всички останали са на разположение".

Очаква се тандема в атаката да е Аркадиуш Милик - Кенан Йълдъз, въпреки че Влахович е възстановен от грипа. Някои съмнения има и в защитата и полузащитата.

"Гати и Бремер ще играят, трябва да реша между Данило и Ругани. Утре Локатели ще се завърне, а Перин ще бъде на вратата. Малко вероятно е Камбиазо и Айлинг Джуниър да могат да играят от самото начало, ще видя утре сутринта. Във всеки случай дори в Салерно промените бяха фундаментални".

Алегри знае, че мача с Фрозиноне ще е труден. В неделя чочарите губеха 0:3 от Монца, но вкараха 2 гола и можеха дори да измъкнат точка. "Те ще играят без напрежение и за тях това е уникална възможност да стигнат до полуфинал. Ние ще трябва да изиграем един сериозен мач, с правилната нагласа. Отборът на Ди Франческо създава много опасности и винаги вкарва голове, те победиха Наполи с 4:0".