Бившият нападател Алесандро Матри смята, че Ювентус трябва да продаде Душан Влахович и да инвестира в звездата на Наполи Виктор Осимен. Матри в момента е анализатор в италианска телевизия и смята, че нигерийския таран на Наполи ще напусне в края на сезона.

"Не бих изключил Осимен да отиде в Ювентус", заяви бившият нападател на Юве."Ако Влахович завърши добре този сезон, той може да бъде продаден за 70 млн. евро, а Матиас Суле също може да донесе много солидна печалба.Покупката няма да е непосилна и не забравяйте, че Юве вече е правил това с Гонсало Игуаин. Те спестиха пари през този сезон и ако се класират за Шампионската лига, ще имат тези допълнителни пари за харчене."

Според информациите цената на Осимен ще е около 120-130 млн. евро. Все пак си струва да се отбележи, че Наполи промениха преговорите си по договора, след като през 2016 г. загубиха Игуаин от Ювентус заради освобождаващата му клауза от 90 млн. евро. След този спорен трансфер Наполи записаха в договорите си, че клаузите за освобождаване са валидни само за клубове извън Италия.

По онова време това се разглеждаше като стратегия, насочена конкретно срещу Ювентус, и все още важи за договора на Осимен. Що се отнася до нигерийския национал, смята се, че той търси следващата си дестинация извън Серия А. Висшата лига изглежда най-вероятна с опции като Арсенал, Челси или Манчестър Юнайтед, докато Реал Мадрид и Пари Сен Жермен също са претенденти за подписа му.