Люис Фъргюсън продължава да блести в Болоня през този сезон и вероятно ще бъде в центъра на вниманието през лятото, като Ювентус, Милан и Лацио се интересуват от него. 24-годишният шотландски полузащитник се присъедини към Болоня от Абърдийн през лятото на 2022 г. за около 2 млн. евро, което е изгодна сделка в ретроспекция, като се има предвид израстването му в Серия А през последните 18 месеца.

През този сезон Фъргюсън вкара четири гола и даде три асистенции в 20 мача в лигата, като играе важна роля в състава на Тиаго Мота от Болоня. Миналото лято той подписа нов договор с клуба, като удължи престоя си до юни 2027 г. с опция за още една година.

Както съобщава Даниеле Лонго от Calciomercato.com, Милан следи отблизо Фъргюсън от седмици и ще реши дали да предприеме ход за полузащитника преди летния трансферен прозорец. Ювентус вече е започнал разговори с агентите му, за да проучи възможността за трансфер, и е получил положителен отговор, докато Лацио следи 24-годишния футболист от миналото лято.

От своя страна Фъргюсън е щастлив в Серия А и би желал да продължи да се установява в Италия, но дългосрочната му мечта е да играе във Висшата лига.