Халфът на Ювентус Мануел Локатели бе разочарован от поражението срещу Интер и се надява, че отбора му ще бъде по-агресивен в следващите срещи. Според полузащитника, Старата госпожа е играла твърде дефанзивно през първото полувреме. Бианконерите изпуснаха възможността да изпреварят големия съперник в класирането. Автогол на Федерико Гати донесе успеха на Интер и сега Юве изостава на 4 точки и имат мач повече от Интер.

„Беше жалко да загубим този мач, но трябва да продължим процеса на растеж, като започнем със следващия мач срещу Удинезе“, каза Локатели.„Ясно е, че сме разочаровани от загубата, но съм убеден, че можем да продължим да се подобряваме и трябва да продължим така. Имам вяра в този отбор, има да се извърви дълъг път този сезон и ние трябва да продължим по нашия път.”

Въпреки че автоголът на Гати беше единствената разлика между отборите, Хакан Чалханоглу удари гредата, а вратаря Войчех Шчесни направи две невероятни спасявания срещу Николо Барела и Марко Арнаутович.

„Интер се движеше добре през първото полувреме, но оказваме по-голямо влияние, когато сме агресивни, както видяхме след почивката“, добави Локатели. „Първото полувреме беше по-балансирано, но бяхме твърде близо до нашата врата. Когато засилихме темпото, вярно е, че оставихме пространства зад нас, но трябва да поемете тези рискове. Мисля, че трябва да бъдем по-агресивни в бъдеще. Трябва също така да разчитаме на единството и отборния дух, които ни позволиха да стигнем дотук. Все още не е свършило, има дълъг път през този сезон и трябва да продължим да вярваме.”