Алфред Гудмундсон се очертава като основен кандидат да замени Федерико Киеза в Ювентус, ако италианският национал не подпише удължаване на договора. Бъдещето на Киеза в Ювентус е несигурно, тъй като преговорите за нова сделка с бианконерите още не са започнали. Договорът му в Торино изтича през 2025 г. и ако универсалният нападател откаже да подпише нов договор, Старата госпожа ще изслушат оферти за него през лятото.

Според вестник "Тутоспорт" Ювентус не може да си позволи да увеличи заплатата на нападателя от 5 милиона евро на година, докато обкръжението на играча смята, че техният клиент заслужава да бъде сред най-добре платените футболисти в отбора и да получава поне 7 милиона евро на сезон колкото взима и Душан Влахович .

Съобщава се, че официалните преговори ще започнат преди европейското първенство следващото лято, но според "Гадзета дело спорт" Ювентус вече е идентифицирал потенциалния заместник на Киеза в Гудмундсон от Дженоа. Грифоните отхвърлиха оферта от €25 милиона от Фиорентина през януарския трансферен прозорец и определиха исканата цена за 26-годишния нападател на €40 милиона.