Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри признава, че това е "труден момент" за отбора му, но настоява, че Интер е на различно ниво и "заслужава похвала" за резултатите си през този сезон. Старата госпожа загуби 0:1 у дома от Удинезе снощи и вече изостава на 7 точки от лидера с мач повече от Интер. В последните 3 кръга Юве взе само една точка - равенството 1:1 с Емполи. Това е и втората поредна загуба след като отстъпи и в битката с Интер преди седмица.

„Това е труден момент, защото спечелихме една точка в три мача. Имаме важна цел, която е Шампионската лига. Трябва да се върнем към победите, за да си осигурим класиране в Шампионската лига“, каза Алегри. "Последните 15 дни не бяха толкова хубави, имахме изгонен срещу Емполи преди две седмици. Тази вечер Удинезе отправи само един удар към вратата, докато ние имахме три или четири положения през първото полувреме. Не трябва да подценяваме това, което направихме до момента. Момчетата свършиха изключителна работа и през тези моменти ние израстваме, така че трябва да продължим да работим. Мисля, че първото полувреме беше добро технически, но когато имаме шанс, трябва да отбележим“, продължи Алегри.

„Амбицията да останем близо до Интер ни даде мотивация, но както винаги съм казвал, Интер имат невероятен сезон, така че заслужават уважение. Те започнаха проекта си с Антонио Конте преди много години, така че е нормално да са фаворити. Ювентус тръгна по различен път преди две години; Нашата цел е да се върнем в Шампионската лига, дори ако миналия сезон стигнахме до там с резултати, но заради наказанието не участваме".

„Симоне Индзаги върши изключителна работа, но не съм луд, когато казвам определени неща. Има различни нива. През първите ми пет години в Ювентус имахме най-добрия отбор и беше нормално да печелим. Дори ако победите винаги са необикновени, това беше нормално. Същото важи и за Интер сега. Спечелването на 60 точки с мач по-малко означава, че имат страхотно темпо, така че Симоне и неговият екип заслужават похвала.

„Винаги съм казвал, че Милан ще се завърне в надпреварата на върха. Това, което трябва да направим сега, е да работим здраво. Доволен съм от това, което направиха играчите до момента. Спечелихме 52 точки, но трябва да вземем още толкова“, добави Алегри.

„Разбира се, младите играчи имат нужда от време, за да израснат. Става въпрос за намиране на баланс и това е нормално. Този отбор разполага с отлични играчи. Можехме да направим повече срещу Интер, но се изправихме срещу невероятен отбор. Трябва да направим нещо повече, защото все още не е сигурно класирането ни в Шампионската лига и този момент може да стане труден. В момента не трябва да гледаме таблицата, а да спечелим точките, които ще ни трябват за Шампионската лига. Имаме повече точки, отколкото очаквахме на този етап в началото на сезона. Трябва да сме реалисти в живота".

„Интер игра финал на Шампионската лига миналата година. Те се подобряват, така че заслужават похвала. Нормално е. От своя страна поздравявам и моите играчи, защото те също имат важен сезон.”