„Денят след това“ премина без особени сътресения. Ювентус се озова на базата Континаса след поражението срещу Удинезе, като играчите бяха разделени на групи, между тези, които играха в понеделник вечерта, и тези, които не играха. Едва в следващите няколко дни Масимилиано Алегри ще говори с отбора, вероятно, за да се опита да повдигне морала. Серия от една точка в три мача не е виждана в Юве от миналия април, когато стана още по-зле (три поредни загуби срещу Лацио, Сасуоло и Наполи).

Но тогава бианконерите нямаха шампионски амбиции и преживяваха деликатен момент преди всичко извън терена. Този път, въпреки постоянните отричания на Макс, в Континаса сериозно се бяха заиграли с идеята да се състезават за титлата срещу Интер. А последните три дни всъщност малко помляха ентусиазма, за което свидетелстват освиркванията на стадиона в понеделник вечерта. Ювентус трябва да започне да се движи отново, за да не изгори добрите неща, направени през предходните месеци, и междувременно да планира бъдещето, също като започне от това, което показват футболистите на терена. Например мачът срещу Удинезе разпали отново всички съмнения около Федерико Киеза.

През последните месеци обкръжението на бившия играч на Фиорентина и хората от трансферния пазар на Юве започнаха диалог за удължаване на договора, който изтича през 2025 г. Преговорите обаче далеч не са прости: Киеза печели над 5 милиона евро чисто всяка година. А освен това сезоните му са противоречиви, заради тежката контузия, получена през януари 2022 г. в Рим (разкъсване на предна кръстна връзка на лявото коляно). В идеята на Юве подновяването би имало двойната функция да избегне опасността от загуба на играча след година със свободен трансфер и в същото време да намали амортизационния му процент, така че евентуалното му сбогуване да доведе по-лесно до капиталова печалба.

Но представянето на Киеза през последните няколко месеца, също обусловено от чести спирания поради малки физически проблеми, и в същото време израстването на Кенан Йълдъз може да убеди ръководсството да се сбогуват Киеза през лятото. Дори срещу Удинезе, въпреки че се опита да смеси нещата, Феде имаше малко влияние, както като втори нападател през първото полувреме, така и като ляво крило през второто полувреме. Усещането е, че след доброто начало, с 4 попадения през първия месец от първенството, Киеза отново се превърна в тактическо недоразумение при 3-5-2 на Алегри.

Федерико обаче не е единственият играч на Ювентус с голяма въпросителна на гърба си. В Ювентус например чакат да разберат докога ще бъде наказан Пол Погба. Антидопинговият прокурор е поискал четири години дисквалификация за французина, но дори и санкцията да е наполовина по-малка, едва ли Старата госпожа ще е склонна да го чака. Мойс Кийн се свлече на дъното на йерархията на нападателите и имаше опит да бъде даден под наем на Атлетико през януари, преди да не премине медицинските прегледи в Мадрид и от там да го върнат обратно. Нападателят, който все още е извън игра поради контузия, има договор, който изтича през 2025 г. и през лятото Юве ще трябва да проучи решение, вероятно постоянно.

Проблемът винаги е един и същ, високата заплата (3,5 милиона на година), която обезкуражава ухажорите. Но малко подобно на това, което беше направено за Артур миналото лято, Кристиано Джунтоли и неговите сътрудници можеха да се съсредоточат, при липса на предложения, върху подновяване, за да разпределят част от заплатата и да улеснят даването под наем. Срещу Удинезе обаче Филип Костич не излезе на терена, основно поради тактически причини (с Киеза като втори нападател Алегри често използваше различно крило като Андреа Камбиазо отляво). Сърбинът обаче показва значителен спад в нивото през 2023-24 г., дотолкова, че оставането му в Юве през следващата година далеч не е сигурно днес.

Още през януари клубовете в Саудитска Арабия бяха проучили името му и ако се появят в Континаса с предложение, ще бъдат изслушани. В Юве, който се фокусира и ще се фокусира върху младите хора, Самуел Айлинг Джуниър все още е разочароващ, чийто път на растеж изглежда е спрял. През сезона англичанинът винаги е създавал впечатлението, че е риба без вода в тактическия съвет на Алегри, като в крайна сметка играе малко (и зле). Той също може да се окаже в списъка за напускане. Докато Алекс Сандро, в последните месеци от договора си с Юве, със сигурност ще напусне.